Kosten muurschildering

Het kostenplaatje

Wat kost het om een muurschildering te laten maken?

Dit is natuurlijk één van de belangrijkste vragen en gelijk ook één van de moeilijkste om te beantwoorden. Het lijkt vanzelfsprekend dat het om de grootte van een schilderij gaat, maar eigenlijk zegt dit nauwelijks iets. De échte tijd gaat zitten in het detailwerk (de hoeveelheid informatie die er geschilderd moet worden), hoe meer details, hoe meer tijd het kost. Een minischilderijtje kan dus duurder zijn dan een schilderij van 4x6 meter.

Het is erg lastig om exact uit te leggen waar de tijd in gaat zitten, eigenlijk kunt u wel stellen dat de dingen die ogenschijnlijk heel makkelijk lijken juist heel veel tijd kosten en andersom.

Voor het vaststellen van de prijs reken ik in dagen van 8 uren (ochtend en middag). Om u een indicatie te geven hoelang ik met een schilderij bezig ben en welke verschillende gradaties er zijn, heb ik een paar voorbeelden gemaakt. Deze indicaties en het aantal dagdelen is gebaseerd op een oppervlakte van 2 m2

Striptekening

strakke lijnvoering en enkele kleurvlakken
1 dag

2D Plat plaatje

Geavanceerde lijnvoering enkele kleurvlakken
2 dagen

3D diepte effect

Relatief simpele lijnvoering, geavanceerde kleurvlakken, op sommige plekken een stukje fijnschilderen
3 dagen

Fijnschilderen

Geavanceerde lijnvoering, geavanceerde kleurvlakken
5 dagen

Opbouw van de kostprijs

De kostprijs is opgebouwd uit 3 onderdelen:

Dagloon: € 250,- per dag*
Materiaalkosten: € 25,- per vierkante meter*
Reiskosten: € 0,19 per kilometer (vanaf 9636AH)

De meeste offertes die ik tot nu toe uitgeschreven heb, liggen tussen de € 400,- en € 2.000,- *

(voor het schilderen van structuren kunt u een aparte offerte aanvragen, de prijs is geheel afhankelijk van het materiaal wat er gebruikt moet worden. De overige prijsopbouw blijft hetzelfde)

 

Een offerte aanvragen

Met het voorbeeld hierboven heeft u alvast een richtlijn wat de muurschildering u zou gaan kosten.

Als ik een offerte voor u maak, hanteer ik de bovenstaande opbouw. Het kan zijn dat ik nog wat extra informatie zou willen, daarvoor neem ik contact met u op. Aan de hand van alle informatie maak ik een zo gericht mogelijke prijsindicatie. Dit alles is geheel vrijblijvend.

De prijsopgave aan de hand van deze eerste offerte is echter een richtlijn en nog geen garantie. Hiervoor moet ik namelijk eerst bij u langs zijn gekomen om de situatie volledig in te kunnen schatten. Het kan dus zijn dat de daadwerkelijke prijs afwijkt van deze eerste offerte.

Als u aan de hand van de eerste offerte wel een muurschildering zou willen, kom ik langs om met u te brainstormen over de muurschildering. Tevens bekijk ik de te beschilderen oppervlakten zodat ik de gehele situatie goed in kan schatten. Ik maak voor u een aantal schetsen waarin duidelijk wordt hoe de muurschildering er uit komt te zien en maak de definitieve offerte. Voor dit bezoek bereken ik alleen de reiskosten.

De prijs van de tweede offerte staat vast. Mocht ik om wat voor reden langer doen over de schildering, hoeft u hier niet extra voor te betalen.

Een offerte kunt u aanvragen door het offerte-formulier in te vullen.

De werkwijze

Als de definitieve keuze voor de muurschildering is gemaakt, begin ik met de schildering..

Mocht u graag weten hoe een opbouw van zo'n muurschildering er uit ziet, kunt een kijkje nemen op de 'making of' van de muurschilderingen.