Muurschildering Marant Recreatie

De eerste generatie pioniers zijn sinds 1942 naar de Noordoostpolder gekomen om te helpen met de ontginning van de Noordoostpolder, voor sommigen in de hoop dat ze tot de uitverkorenen zouden behoren die hier een nieuw leven mochten starten.

Nu, ruim een halve eeuw later is er sprake van een nieuwe generatie pioniers: bewonders van de de Noordoostpolder komen met vernieuwende ideeën die afwijken van de landbouw en veeteeltbedrijven waarvoor de polder oorspronkelijk droog gelegd is.

Tot deze nieuwe generatie pioniers behoren Vincent en Marga Oosterwijk, zij begonnen in 2002 met de plannen voor de uitvoering van Marant Recreatie. Alles volgends de stijl van de polder willen ze met Marant Recreatie de schoonheid en de geschiedenis van de Noordoostpolder op de kaart zetten.

Een greep uit de mogelijkheden die Marant Recreatie biedt: Groepsovernachtingen in een schokbetonschuur met eigen keuken en bar,  feest vieren of gewoon een kop koffie drinken in de oude koeienstal die omgebouwd is tot paviljoen. Geschiedenis opsnuiven in het museum waarin de eerste generatie pioniers centraal staan, of het letterlijk ervaren van de zuyderzeebodem door het blotenvoetenpad te lopen! Neem vooral een kijkje op de website om te zien wat Marant Recreatie nog meer te bieden heeft.

Het meest recente project is de metamorfose van de oude koeienstal tot Paviljoen. In het restaurantgedeelte mocht ik een muurschildering maken van de dijk die uitzicht biedt op het kadoelermeer en het vogeleiland. Deze plek bevindt zich op een paar honderd meter van Marant Recreatie en is dus ook in het echt te bekijken.

start muurschildering marant recreatie koeienstal
Voorbewerken van het hout voor de muurschildering
Compositie bepalen van de muurschildering
Muurschildering ruimtelijk effect
Muurschildering koeien op de dijk
Muurschildering uitwerken van details
Laatste deataillering muurschildering
Formaat van een muurschildering
Terras met muurschildering